Badr, Nitte, Offer og Sok

Kender I det, når man har fire børn, der hedder Badr, Nitte, Offer og Sok? Eller Soya, Ok, Knirke og Havand? Heller ikke mig, men ikke desto mindre er det alle otte navne, Ankestyrelsen i ramme alvor har godkendt som helt i orden tiptop fornavne.
Stakkels lille Sok. Så sad han bare dér og var helt sur og ked af det. Fordi han hed Sok, og Soya ikke ville lege med ham, fordi Nitte og Offer ikke kunne finde Knirke.

Jeg sidder måske med en lillebitte følelse af total uretfærdighed og direkte diskrimination, når man kan få godkendt så komplet latterlige navne (no offense til alle, der har beriget deres børn med ovenstående otte af slagsen), men får smidt et “ellers tak, duer ikke”-afslag i hovedet, fordi man vil navngive sin datter så smukt og harmløst et navn som Nord.

Det skal være LØGN, din onde, onde Statsforvaltning. I øvrigt burde det slet ikke være statens ansvar at forvalte mine børns navne, men sådan er der så meget i verden, der er fuldstændig fucked up.

Noget andet, der om muligt er endnu mere idiotisk, er, at afgørelsen begrundes med, at det er et beskyttet efternavn. Ikke et vanvittigt stærkt argument, når der i Danmark render 116 hankøns-typer rundt med netop Nord som fornavn. Kom igen, stat.

Jeg går i seng med ro i maven oven på den fantastiske klage, jeg netop har skrevet, og som jeg meget snart tyrer lige i femøren på den uretfærdige forvaltning og slemme, slemme stat.

2 Comments

 1. Anita Max Van Jansen

  Danmark er håbløs gammeldags, på det område ( også ) vedrørende navngivning. Og egentlig mener jeg virkelig ikke, at det er NOGENS opgave, at bestemme hvad man skal hedde. Jeg er med på, at der skal være en navnebeskyttelse, når det gælder visse efternavne, men det er egentlig også så langt min medgivelse rækker. Jeg er en af “dem” der også tog kampen op, for at få et smukt og fint navn til mit barn. OG JEG VANDT !!! 😀

  • Cassandra

   Jeg er også sikker på, vi skal nok vinde den her. <3 Det andet kan simpelthen ikke passe!
   Åndssvage myndigheder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *